FRIHET!

Apr 25, 2022

Idag, 25. april, er det frigjøringsdagen her i Italia. Noen år etter krigen ble den gjort til en nasjonal feriedag, for alltid å huske. Huske på de som kjempet. De som elsket. De som falt. Friheten som ble vunnet tilbake. 

 

Verden er i kamp også idag. Friheten får derfor enda ekstra verdi i 2022. Etter pandemi. Etter enda flere på flukt og fanget. Friheten er som et vagt minne av en svunnen tid, og som et lys i en tunnel langt der framme som er vanskelig å se. Enda vanskeligere å komme seg til. 

 

FRIHET er mitt ord for 2022. Jeg valgte det lenge før krigen startet. Mitt ord for året handlet om hva jeg ville oppnå i 2022. Full frihet over livet mitt. På alle områder. Jeg er på god vei, og jeg kjenner at idag vil jeg også feire meg. Min frihetsdag. Min frihetsreise. Min hjertereise. 

 

I 25 år - fra jeg var 19 til jeg var 44 - så levde jeg fanget. Jeg bestemte ikke over meg selv. Jeg hadde ikke egne valg. Jeg hadde ingen stemme. Som @ettervolden skrev i et innlegg; «Jeg var uten puls». Slik føltes det også for meg. 

 

Nå er jeg fri! Fri til å bestemme over meg selv. Fri til å ta mine egne valg. Fri til å gi meg selv tillatelse til å kjenne på glede, stolthet og hundre prosent betingelsesløs kjærlighet til meg selv! Jeg vant kampen over min fangevokter. Jeg ga meg selv gaven ved å ta reisen fra hodet til hjertet. Gå gjennom min mørke historie, omfavne meg selv og løfte meg selv ut av mørket. En berg- og dalbane gjennom flere år, men så utrolig verdt det!

 

Frigjøringsdagen. Andre kjempet for at landet jeg nå velger å leve i er fritt. Jeg kjenner at på mange måter kan jeg identifisere meg med det. Jeg kjempet min kamp. Jeg kom meg ut til friheten. Den var ikke en gave - og den er ikke en gave. Verken til meg eller deg.

 

Likevel har jeg valgt å gjøre min kunnskap og min erfaring til en gave. Til deg. Du trenger å gjøre jobben selv, men jeg vil være der med deg hvert steg på din vei. På din reise fra å være fanget i tankene dine til å bli kjent med følelsene dine. En reise fra hodet til hjertet. Din hjertereise.

 

Vil du vite mer om min historie og hva jeg kan hjelpe deg med? Klikk deg inn HER