Farvel til januar!

Jan 31, 2022
 

Jeg opplever at januar er den kaldeste måneden på Sicilia - og i alle fall i den byen vi bor i. Ragusa ligger ca 650 meter over havet, så det kan blåse friskt her noen ganger. Akkurat som det gjør idag. 

Den siste dagen i januar har vi faktisk fått det som på folkemunne her kalles for «vind fra Skandinavia» Ja, så du kan tenke deg jeg har fått høre det i helgen ;) Det blåser friskt og godt (37 km/t ifølge Meteo.it) utenfor balkongdørene mine nå, så jeg kjenner at jeg er ekstra takknemlig for å jobbe hjemmefra akkurat i dag ;)

Som sagt har januar vært kald, og spesielt de to siste ukene da det faktisk har vært minusgrader om natten. Selv om det var kaldt også i helgen, så var vi oppe i tosifrede grader og sol midt på dagen, slik at søndagen på landstedet ble en deilig forsmak på våren som er like rundt hjørnet :)

Etter å ha nytt Mamma Maria (svigermor) sin spesialitet, Pasta Carbonara, gikk vi en deilig tur på den store tomta om omgir landstedet der vi en dag vil bli pensjonister. På en nydelig topp med panoramautsikt helt til havet, planlegger jeg nå å sette opp en liten skrivestue der jeg kan ta med meg kaffe på termos og skrive bøkene mine en dag. Se video fra utsikten øverst i innlegget 🥰

Det er en egen sjarm med vinteren her på Sicilia, grønn og frodig som den er. Igår, søndag, suste humlene, kattene var våryre og markblomster og mandeltrær vaiet og sendte nydelige sommerduft med vinden. 

Imorgen er det februar - min bursdagsmåned - og den måneden da jeg alltid (også i Norge) begynner å kjenne på vårfølelsen. Det er en deilig tid vi går inn i nå, kjenner jeg 🦋

Lengter du også til vår? 🌸

Varm hjerteklem fra Elisabeth ❤️