Hva om du ikke trengte å grue deg?

May 31, 2022

Hva rykker ved balansen i din business?

Her om dagen hadde jeg en poll i min story på Instagram om nettopp dette, og det viste seg at flere går rundt med en redsel for å feile. En redsel for å ikke være god nok eller perfekt nok som til slutt blir et stress så lammende at det går utover gleden over å kunne drive drømmen videre slik de ønsker.

Kjenner du deg igjen? Jeg gjør i alle fall det. Da jeg startet opp mitt firma, og forsto at det var på sosiale medier «det skjedde» ble jeg desperat på å henge med i svingene. Jeg gikk så fort fram at jeg ikke fikk med meg detaljene i alt. I et av gratiskursene jeg var med på så lærte jeg at det var viktig å samle mennesker i en Facebook-gruppe. Jeg har alltid elsket sosiale medier, og var kjapp til å fikse både side og gruppe, og sendte ut info til alle kjente om at jeg nå var på Facebook med mitt firma.

Neste gang jeg var med på en ny økt med dette gratiskurset snakket hun om e-post liste. Det hadde jeg ikke fått med meg helt hva var og hvordan man gjorde, så jeg skrev et detaljert spørsmål i chatten og spurte hvordan jeg nå gjorde dette etter at jeg hadde laget FB-gruppen. Da skjedde noe jeg ikke glemmer. Hun så inn i kameraet med det jeg da tolket som overlegen avsky, og sa rett ut at jeg ikke hadde skjønt noe som helst, og at nå ble det vanskelig og egentlig ingenting jeg kunne gjøre. Det jeg hørte var: «hvilken idiot lager fb-gruppen FØR e-post listen»…

Kanskje kjenner du min historie, og om du ikke gjør det, så kan jeg si at etter 25 år sammen med en som manipulerte og kontrollerte meg, så var det som å skyte en pil rett inn i et sår som enda ikke hadde helet 100 %. Akkurat den triggeren har nemlig vært en av de siste jeg har jobbet med.

Hva gjorde så jeg da dette skjedde? Min første reaksjon var å slå av hele mobilen og gå og legge meg på senga. Energien min var totalt forsvunnet, jeg var kvalm og jeg følte meg dum. Jeg vil være helt ærlig å si at jeg også synes hun var en skikkelig idiot, selv om jeg egentlig forsto hva alt dette handlet om. Jeg gikk rett i freeze-modus, og visste samtidig at det handlet om min historie på to områder.

I tillegg til den førstnevnte triggeren med kontroll, så handlet det nemlig også om mitt post-traumatiske-stress. Det har gitt meg hjernetåke, som for meg har gjort at jeg ikke lærer på samme måten som før. Det er vanskeligere å konsentrere seg, og jeg kan falle ut noen få sekunder om det blir litt for mye.

Mens jeg lå der på sengen og gikk gjennom disse to hendelsene, gikk jeg gjennom hele følelsesregisteret. Jeg var irritert på henne som ikke hadde forklart seg godt nok. Jeg var sint på min eks som hadde satt meg i denne situasjonen i første omgang. Ikke minst var jeg skamfull over at jeg ikke lenger hadde kapasitet til å få med meg så klar og enkel informasjon.

Jeg var på vei inn i en negativ spiral av tanker om at jeg aldri ville klare å drive en business, da jeg plutselig husket hva jeg trengte å gjøre; å se på dette som en gavepakke. Gjennom å motivere meg selv til å se det positive i denne negative situasjonen, vel vitende om at jeg nå hadde lært et nytt, viktig steg i min business, fikk jeg meg opp av senga og tilbake til mobilen der jeg fikk med meg siste rest av sendingen. Jeg rakk også å se at det var flere som stilte «nybegynner-spørsmål», noe som også fikk selvfølelsen opp noen hakk!! For vi er ikke alene! Som gammel førskolelærer vil jeg si at rablefasen - den er med oss overalt!! Veldig få tegner som en profesjonell kunstner fra de holder i et tegneredskap, og dette vet jeg at du egentlig vet - akkurat som meg!

Hva vil jeg så si til deg med dette innlegget?

Kjære, flotte gründerkvinne! Det ER en magisk grunn til at du fikk ideen og startet din herlige lille business. 

Det å bringe noe nytt i ditt liv, og spesielt noe som du så brennende skaper alene, vil bidra til at du også møter dine piler, dine sår og din historie.

Det å kunne klare å se det positive i det slik at du tør å gå videre med det som kjennes tungt, er noe jeg anbefaler av hele mitt hjerte.

Det å få balanse i ditt liv slik at du også kjenner harmoni og balanse når du driver din lille, magiske business mot suksess, er mulig! 

Har du lyst til å vite mer om hvordan jeg kan hjelpe deg til å komme deg gjennom disse dalene, send meg en e-post så tar vi en prat. Du treffer meg på [email protected]